Dalerveense ruiterdagen hoe het begon;
 

In 2010 ontsprong het idee bij Henry Vos, eigenaar manege Boekweitakkers, om een 2-daags weekend concours te organiseren in zijn net nieuw gebouwde rijhal.
Aan de kantinetafel werden de plannen gesmeed voor het 2-daagse concours wat de naam moest dragen van "De grote prijs van Dalerveen".
Samen met een aantal vrijwilligers stak Henry flink de handen uit de mouwen en was de eerste grote prijs van Dalerveen een feit.
De inspanningen werden beloond met 500 starts over 2 dagen, wat een groot succes was voor de eerste keer dat dit concours werd georganiseerd.

Dit succes smaakte natuurlijk naar meer en er werd na afloop van het concours gelijk besloten om dit het volgende jaar weer te organiseren.


In 2011 werd het succes van 2010 nog eens lichtjes over gedaan en een beetje naamsbekendheid werd al gevestigd. Toen in 2012 de rijvereniging werd opgericht is besloten, dat de vereniging de taak op zich zou nemen, om het concours te organiseren in samenwerking met Henry, die zijn springaccomodatie en springmateriaal beschikbaar zou stellen.

Na een kleine stoomcursus concoursorganisatie voor de vereniging werd er besloten om uit te breiden en er een 3 daags concours van te maken.
Dit was een groot succes en met bijna 1000 starts werd dit ook voor de organisatie beloond.
In 2013 werd de opwaartse lijn doorgezet en ook dit jaar wisten de ruiters en amazone's de weg naar Dalerveen te vinden en er een mooi concours van te maken.Huldiging prijwinnaars Dalerveense ruiterdagen 2013.

 

2014 was het jaar dat het bestuur besloot om het over een andere boeg te gooien en om 5 dagen concours te gaan houden dit ook onder een andere naam en zo was de naam de "Dalerveense Ruiterdagen" geboren.
Dit bracht ook met zich mee, dat door oplopende kosten, er extra sponsoren moesten worden gezocht om het concours te kunnen realiseren.
Gelukkig is het bestuur daarin geslaagd en de Dalerveense Ruiterdagen 2014 waren een feit. 5 dagen mooie paardensport van de bovenste plank in Dalerveen met Nationale en Regionale ruiters, waaronder Albert Zoer, Jeroen Dubbeldam, Remco Been,  Maureen Bonder en Renate Beuving.

Met bijna 1500 starts was dit een doorslaand succes voor de organisatie. 

 De laatst gehouden Ruiterdagen van 2015 was anders van opzet 5 dagen geweldige paardensport met op zondagmiddag een showmiddag voor het publiek met masterspringen voor de pony's en het geweldig spannende sixbar springen dat gewonnen werd door Leon Oude Hendriksman met  een bijna onvoorstelbare hoogte van 190 centimeter.
Kortom was 2015 ook weer een groot succes voor het bestuur en de vrijwilligers en reden om in 2016 ook weer de Dalerveense Ruiterdagen te organiseren.
Springactie's tijdens de Dalerveense ruiterdagen 2015.December 2016, de derde editie van De Dalerveense Ruiterdagen is een feit.
Voor de derde keer wisten ruim 1300 ruiters en amazones de weg naar Dalerveen te vinden,en ons te laten genieten van 5 dagen mooie en spannende paardensport.
De organisatie is er in 2016 ook weer in geslaagd om een mooi programma neer te zetten voor zowel  de amateur als de professionele ruiter/amazone.
Mede door de royale sponsoring van onze sponsoren konden wij dit jaar als vereniging ook mooie prijzen verbinden aan onze rubrieken.
Nuri Dijks is winnaar geworden van de sterk bezette Grote Prijs van de Dalerveense Ruiterdagen. Hij ging met zijn schimmel Addison (v. Berlin) naar huis met de hoofdprijs, de tweepaards paardentrailer
.
Kortom de derde editie was een doorslaand succes en de voorbereidingen voor de 4de editie zijn alweer in volle gang.

 

Vierde editie Dalerveense Ruiterdagen succesvol verlopen.

Mareille van Geel-Schröder heeft zaterdagavond tijdens de vierde editie van de Dalerveense Ruiterdagen de Grote Prijs van Dalerveen op haar naam geschreven. De springamazone uit Gees  liet in een spannende finale de springruiters Lennard de Boer en Danny Schaper nipt achter zich. De zege leverde Mareille van Geel een fonkelnieuwe 2 paards-trailer op.

Met meer dan 1.300  starts werd het vijfdaags hippisch springevenement, een prachtige promotie voor de paardensport. Alle rubrieken kwamen in de manege van de Boekweitakkers aan de start. Het vijfdaags hippisch evenement trok bijna 3.000 bezoekers.

Het hele bestuur van RV de Boekweitruiters kijkt uitermate tevreden terug op het vijfdaags hippisch evenement. ‘We zijn er weer in geslaagd om een mooi laagdrempelig hippisch springevenement neer te zetten, waar we zowel de recreatieve en professionele combinaties een aansprekend podium hebben kunnen bieden. Na vier jaar zien we nog steeds eenstijgende lijn in het aantal deelnemers. Dit jaar overschrijden we de grens van ruim 1.300 deelnemers. 

Wij zijn trots als vereniging dat wij dit kunnen en mogen organiseren voor alle ruiters en amazone's.
Dit lukt dankzij het bestuur en de tomeloze inzet van onze vrijwilligers die 5 dagen hun uiterste best doen om alles goed te laten verlopen, en natuurlijk al onze sponsoren zonder deze mensen zouden wij dit evenement niet kunnen organiseren.

Neem ook eens een kijkje bij de sponsorlijst en in de fotogalerij waar oude en nieuwe foto's zijn geplaatst van de Dalerveense Ruiterdagen.